Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко бутче печено на бавен огън с майонеза

Агнешко бутче печено на бавен огън с майонеза

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Агнешко бутче печено на бавен огън с майонеза
Снимка: Таня Левенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
3
"Тайната на сочното агнешко е бавното печене, убедихме се още веднъж в това с тази рецепта"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр. около 3 кг
  • майонеза - 100 г
  • горчица - 1 с.л. на зърна
  • чили - 1 ч.л.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - 4 с.л
  • черен пипер - 1 ч.л
  • чесън - 2 скилидки
  • джоджен - 2 - 3 стръкчета
  • розмарин - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се осолява от двете страни. От всички продукти в рецептата се прави паста, като те се разбъркват хубаво, до еднородност.

С приготвената паста агнешкото бутче се намазва от двете страни.

След това то се поставя в алуминиев фолио и се завива добре. Така приготвено бутчето се поставя в тава.

В тавата доливате бульон или вода /около 2 чаши/ и я поставяте във фурната.

Отначало фурната включвате на 200 градуса, но щом водата в тавата заври

намалявате градусите на 140 градуса. Така печете бутчето 4 часа.

Когато е готово го поднасяте със зелена салата и задушени пресни картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: