Агнешко месо по гергьовски

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Агнешко месо по гергьовски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Разкриваме тайната на нашето специално агнешко месо по гергьовски"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч. /200 мл/
  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • спанак - 200 г
  • гъби - 300 г
  • джоджен - 1/2 връзка
  • розмарин - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 стръкчета
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо отначало запържвате леко. След това за по-бързо го сварявате в тенджера под налягане.

Когато месото е готово го прехвърляте в тава. В тавата доливате 1ч от бульона и запичате месото за 20 минути.

През това време запържвате нарязаните гъби, след това кромида и накрая

пресния лук и чесън.

Добавяте и нарязания на едро спанак. Щом той се свие достатъчно изсипвате ориза.

Той се запържва до прозрачност. Овкусявате сместа с подправките, разбърквате и я изсипвате в тавата с месото.

Разбърквате хубаво и печете агнешкото на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: