Автентично Пиле по Родопски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Автентично Пиле по Родопски
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Всяка хапка от това пилешко ястие носи автентичния дух и аромат на Родопите"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 500 г от бут (4 малки)
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. червени, печени и обелени
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 4 бр. обелени и нарязани на кубчета
  • печурки - 250 г
  • червено вино - 200 мл
  • лимони - сок от 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пилешките пържоли в малко олио и лимонов сок. Обелете доматите, лук и чесъна и ги нарежете на дребно.

Нарежете гъбите на тънки парченца, а чушките на тънки лентички. Загрейте малко олио в дълбок тиган на умерена температура и запържете лука за няколко минути до омекване.

Сипете гъбите и разбъркайте хубаво. Гответе около 10 мин. като периодично разбърквате. Добавете печените чушки.

Междувременно загрейте грил тиган и запечете пържолите за по около 5 мин. от всяка страна. Сипете доматите и налейте виното в соса.

Добавете чесъна и чубрицата. Овкусете със сол. Гответе около 5 мин. под капак и добавете пилешките пържоли.

Намалете котлона и гответе ястието около 20-30 мин. докато сосът се редуцира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: