Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Еврейски ябълков сладкиш

Еврейски ябълков сладкиш

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Еврейски ябълков сладкиш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1
"Смята се, че първа Ева е приготвила еврейския ябълков сладкиш, а ябълката сами се досещате откъде я а взела"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр. Грани Смит
  • канела - 1 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • брашно - 210 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 100 мл
  • захар - 220 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • портокалов сок - 40 мл.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за половин доза (за обикновена кексова форма).

Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на кубчета и ги объркайте хубаво с канелата и захарта.

Пресейте брашното със солта и бакпулвера в купа. В друг съд смесете олиото, портокаловия сок, ванилията и захарта. Смесете сухите с течните продукти.

Прибавете яйцата едно по едно, като разбърквате хубаво. Сипете половината тесто в предварително намазана с олио и поръсена с брашно форма за кекс.

Върху тестото сипете нарязаните ябълки, а отгоре другата част от тестото.

Изпечете ябълковия сладкиш в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин. или до суха клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: