Начин на приготвяне
Измиваме агнешките главички много добре. Поставяме ги в дълбока тенджера под налягане, за по-удобно и по-бързо.
Прибавяме черен пипер на зърна, няколко щипки сол, една скилидка чесън, разрязана на две. Наливаме толкова вода, колкото да се покрият.
В друга тенджера слагаме изчистената карантия и наливаме също толкова вода колкото да се покрият. Варенето и на двете неща е около 45-50 минути.
След като са готови вадим агнешките главички, както и карантията, оставяме ги да се изцедят. На карантията изхвърляме водата, а на главичките я оставяме. Всичко сварено нарязваме на ситно, а главичките обезкостяваме и нарязваме.
В дълбок съд запържваме ориза в сгорещеното олио. Добавяме бялото вино, нарязания на едро пресен лук, нарязаната на ситно скилидка чесън. Разбъркваме добре, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Прибавяме част от водата, в която са се варили агнешките главички и отново разбъркваме. Оставяме така самия ориз да си поеме водата и тогава прибавяме агнешкото месо.
След това прибавяме и останалата част от бульона. Продължаваме да варим до пълната му готовност. Сервираме ориза с лъжица кисело мляко и нарязан на ситно джоджен.