Тарталети с бутер тесто и ягоди

08/05/2018
"Ето ги онези тарталети, за които всички говорят и които всички искат да опитат "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции22 бр.
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо704
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 500 г (от това тесто излизат около 22 тарталети)
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл
  • крем - 1 бр. ванилия (д - р Йоткер без варене)
  • ягоди - колкото са бройките на тарталетките
  • маточина - листа
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се размразява и се нарязва на квадрати, които леко се разточват.

Всеки квадрат тесто се слага в намаслена форма за мъфини, като всяко гнездо се запълва със зърна суров фасул, за да може да стане като чашка след изпичане.

Пекат се на 200 градуса до придобиване на желания цвят.

Докато изстиват тарталетите се разбива кремът.

След това се пълнят с крема, отгоре се нареждат нарязани ягоди и листа маточина или мента.

Поръсват се леко с пудра захар.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар