Постен гювеч с ориз

Дани РусеноваДани Русенова
Чирак
4830176
Постен гювеч с ориз
Снимка: Дани Русенова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Разкошен гювеч с грижа за фигурата, но без компромис с вкуса"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 чаша (големината е по избор)
  • гювеч - 1 буркан консервиран (патладжани, тиквички, грах, зелен фасул, зелена и червена чушка, домати)
  • моркови - 2 броя
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • олио - 10 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • зеленчукова подправка
  • захар - щипка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиства се и се нарязва главата лук. Слага се в тавата, в която ще се пече ястието. Почистените и нарязаните моркови се прибавят към лука.

Добавя се и олиото и измитият ориз. Запържва се направо във фурната, докато оризът стане стъклен.

Добавят се подправките(без магданоза), гювеча и доматите. Разбърква се и се долива вода (на 1 ч. ориз - 3 ч. вода).

Пече се до готовност. Накрая се поръсва с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: