Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запечени пилешки гърди със зеленчуци на фурна

Запечени пилешки гърди със зеленчуци на фурна

NevenaNevena
Новак
1366
Запечени пилешки гърди със зеленчуци на фурна2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Кой е казал, че пилешките гърди стават сухи? Опитал ли е и нашето предложение за пиле със зеленчуци на фурна?"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 бр. пилешки гърди
  • картофи - 0.5 кг
  • моркови - 3 бр.
  • карфиол - 5 - 6 бр.
  • домати - 3 бр. пресни
  • пипер - пресен, по желание червен или зелен - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • грах - по желание
  • сол - на вкус + универсална подправка по желание
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • зехтин - по преценка
  • универсална подправка - за пиле, на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се режат във форма, каквато готвачът си избере. Слагат се в тава, предварително намазана със зехтин (може и в йенска тенджерка с капак).

Хубаво се объркват със всички подправки, най-отгоре се нареждат нарязаните пилешки гърди. Те се намазват с подправката за пиле.

Когато всичко е готово се долива малко от зехтина, слага се фолио и се пече на 180-200 градуса в загряна фурна.

Ако ястието е в йенска тенджерка се слага капакът и се пече по същия начин. След това се маха фолиото/капакът и се допича до готовност на картофите и пилешкото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
44
33
20
10
Дай твоята оценка: