Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Питка с поръска

Питка с поръска

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105466130418
Питка с поръска
Снимка: Adriyana - Adi
1 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • слънчогледови семки - белени
  • семена - по избор
  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • вода - 200 г хладка
  • мая - 1 кубче, жива
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим кладенче в брашното и изсипваме продуктите за тестото вътре.

Маята се слага направо вътре без предварително разтваряне.

Месим и оставяме да втасва на топло.

Оформяме и пак втасва. Намазваме с жълтък и поръсваме със семена.

Печем на 180 градуса 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Благодаря.За високите си питки използвам от старите електрически алуминиеви тенджери.:)
28.02.2016 23:17
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28 см, 7 дълбока :) повечето ми кръгли рецепти са в нея :)
28.02.2016 23:08
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много ти благодаря.
27.02.2016 23:56
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Във форма за торта - отваряща се - ще измеря и ще пиша пак
27.02.2016 23:53
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
В каква тава е печена питката-размер и дълбочина?
27.02.2016 20:49