Прасковени емпанадас

Владка ПанайотоваВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
09/05/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • краве масло - 200 г
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • захар - по желание
  • за пълнежа
  • компот от праскови - 1 буркан
  • захар - 1 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • джинджифил - 1 щипка смлян
  • стафиди - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното и краве маслото се размесва до получаване на едри хлебни трохи. Долива се много малко вода 1-2 с.л. и много бързо се оформя тесто. Покрива се с фолио и престоява в хладилник поне 30 минути.

По желание в тестото може да се добави малко захар.

Добре отцедените праскови се режат на кубчета и се разбъркват с другите съставки.

Тестото се разделя на 3-4 топки и всяка се разточва на много тънка кора върху набрашнен плот, като се поръсва обилно с брашно. Изрязват се кръгчета с помощта на чаша и ако е необходимо, се изтъняват още.

Краищата им се мажат с вода или сока от компота.

В средата се поставя лъжичка от плънката и се прегъва на две, като се притискат добре краищата и се навиват подобно на венец.

Редят се в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава.

Пекат се 10-15 минути. Ако се използват пресни праскови, то те трябва да се бланшират. Първо се потапят в гореща вода, вадят се и се пускат в студена вода.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар