Милфьой с ягоди

12/05/2018
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф63675720985
"Минутки за класика - поканете този разкошен десерт и във вашата кухня "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо704
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху работния плот се слага хартия за печене и се поръсва равномерно пудра захар. Отгоре се разстила бутертестото и леко се разточва.

Тестото също се поръсва се с пудра захар, правят се дупки с вилица и след това се нарязва на еднакви правоъгълници.

Хартията заедно с нарязаните правоъгълници се прехвърля в тава за печене.

Правоъгълниците се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна по възможност с вентилатор до като се зачервят леко.

В подходящ съд се се разбиват прясното мляко и сухата смес за крем.

Взема се вече изстинала изпечена платка от бутертесто, намазва се с крем.

Отгоре върху крема се подреждат ягоди нарязани на филийки. Отгоре втора платка, крем, ягоди, трета платка.

Най-отгоре десертът се поръсва с пудра захар и се украсява с ягоди и листенца мента.

Поднася се охладенподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар