Пуешки гърди с крем от пармезан, гъби и чесън

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
996
8k
3k
3k
1
13/05/2018
"Ароматна комбинация от вкусове, която ще ви плени "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 775
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките гърди се нарязват на филии под ъгъл. Посоляват се със сол и пипер. Разбъркват се с ръце за да полепнат подправките.

В тиган на висока температура се загрява зехтин и се поставя пуешкото, оставя се да се карамелириза за около 2 до 3 мин на страна. Изважда се и се оставя настрана.

Гъбите се нарязват на по-дебели филии.

В същия тиган се поставя маслото да се разтопи и се добавят гъбите.

Посоляват се, добавя се пресован чесън, разбърква се. Оставят се да се запържат, докато останат само на мазнина, до леко кафеникаво. Деглазират се с виното, разбъркват се и се прибавя бульонът.

Оставят се в тигана, като се намалява температурата и докато сосът се редуцира наполовина - за около 7 мин. След това се прибавя и сметаната, разбърква се.

Сиренето се настъргва на ситно ренде, добавя се към гъбите, ако е необходимо, се посолява, но много внимателно, защото сиренето е солено, подправя се с бял пипер.

Връщат се отново пуешките гърди, намалява се още температурата на котлона и се оставя да къкри за около 3-4 мин.

По избор се сварява паста и се сервира върху горещата паста. Залива се със сос.

Източник: MasterChef J. Mielle

Пуешките гърди може да се заменят с пилешки.

Гарнитурата е по избор.

Сервирах ястието с талиателе и отстрани глазирани моркови.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
E. Огнянова
E. Огнянова
23.01.2019 21:08
Много вкусно! Заслужава си!
0
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
14.05.2018 15:23
Мноого апетитна комбинация! Поздрави!
0
0