Млечна баница с ягоди

14/05/2018
"Пролетна млечна баница с ягоди - истинска наслада за сетивата "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 423
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Млечна Баница

Начин на приготвяне

Взема се един лист и се намазва с олио или разтопено масло. По тясната страна се набира като хармоника, после се навива на розичка и нареждаме в малка тавичка, намазана с олио. При мен тавата се напълни с 9 кори, нека има за резерва още една.

Завива се по хлабаво, а не стегнато. Нареждат се едно до друго всички кори, оформени по този начин. Отгоре се намазват с олио и печем в загрята фурна 180°C около 30 -35 минути до златисто.

Смесват се прясно мляко, ванилова захар и захарта, загряват се леко, колкото да се разтопи.

В друга купа се разбиват яйцата с тел. Сипваме яйцата в прясното мляко, разбърква се и заливаме запечените кори.

Връща се тавата във фурната и печем на 200°C около 20-25 минути, докато стегнат яйцата, но все още като се натисне отгоре с вилица да излиза сос.

Изважда се и охлаждаме добре. Ягодите се почистват и нарязват на половинки. Върху всяка розичка се поставя плод и поръсваме леко с пудра захар.

Поднасяме сладката баница охладена - по-вкусна е, но може да хапнете и още топъл като мен.

Вкусотия, да си оближеш пръстите:)

Рецептата е на Христина Колева.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар