Домашно сушено месо в зелева чорба

14/05/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1361137813884
"С такова мезе ни остава единствено и само да ви пожелаем Наздраве "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 2 кг
  • зелева чорба - 3 - 4 л
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица - ронена
  • кимион - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плешката нарежете по дължина на средно дебели парчета, можете да използвате и месото над рибиците.

Сипете зелевата чорба в голяма тенджера и поставете парчетата месо. Покрийте с капака, оставете на студено за 24 часа.

Извадете ги и подсушете, след което хубаво ги оваляйте в подправките, като притискате, да полепнат добре.

Промушете с конец и закачете на студено и прохладно място да се сушат.

Този вид мезе е за бърза консумация, защото има мазнина.

След като се изсуши, може и да се съхрани във торбичка в фризер.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар