Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Сушеница»Домашно сушено месо в зелева чорба

Домашно сушено месо в зелева чорба

Домашно сушено месо в зелева чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"С такова мезе ни остава единствено и само да ви пожелаем Наздраве"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 2 кг
  • зелева чорба - 3 - 4 л
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица - ронена
  • кимион - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плешката нарежете по дължина на средно дебели парчета, можете да използвате и месото над рибиците.

Сипете зелевата чорба в голяма тенджера и поставете парчетата месо. Покрийте с капака, оставете на студено за 24 часа.

Извадете ги и подсушете, след което хубаво ги оваляйте в подправките, като притискате, да полепнат добре.

Промушете с конец и закачете на студено и прохладно място да се сушат.

Този вид мезе е за бърза консумация, защото има мазнина.

След като се изсуши, сушеницата може и да се съхрани във торбичка в фризер.

Домашното сушено месо в зелева чорба е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: