Начин на приготвяне
За първия крем загрейте млякото със захарта и ванилията на умерен огън. Разбийте жълтъка и нишестето във вишневия сироп и налейте тази смес на тънка струйка към горещото мляко. Бъркайте на слаб огън до сгъстяване и накрая сложете маслото (количеството захар може да варира според това колко сладък е сиропът от вишни, който използвате, ако е прекалено сладък, намалете количеството на захарта)
Смесете 100-те мл прясно мляко със алкохола и 50-те мл ягодов сироп и в тази течност напоявайте бисквитките и ги редете в тавичка с откопчаващо дъно (23-24 см диаметър) на един пласт, така че да няма пролуки.
Излейте кремчето и щом стегне, подредете още един пласт бисквити.
Пригответе втория крем, като процедирате по подобен начин - загрейте млякото със захарта и щом се разтопи, налейте към тях на тънка струйка нишестето, разбито добре (да няма бучки) с ягодовия сироп и жълтъка. Бъркайте на тих огън до сгъстяване, сложете маслото и когато се разтопи, отстранете от огъня.
Хидратирайте желатина в студена вода според указанията на производителя и го разтворете в ягодовия крем. Използваме го, тъй като този крем е повечко и в случай че го наливаме на един пласт, трябва да сме сигурни, че ще стегне добре.
Излейте всичкия крем върху втория пласт бисквити /или половината от него/, подреждайки още един ред бисквити и завършвайки с останалата половина крем.
Оставете бисквитената торта да стегне няколко часа или една нощ, като след като изстине, я приберете в хладилник.
Откопчайте формата, като предварително минете по ръбовете с навлажнен нож.
За украсата и декорацията използвайте въображението си. Аз запичам орехите на сух тиган, накълцвам ги с нож и полепвам краищата и част от повърхността на тортата. Доукрасявам с настърган черен шоколад и ситни парченца сушени ягоди.
Да ви е сладко!