Начин на приготвяне
Питките по-начало са кухи и затова се разрязват хоризонтално само колкото да може да се подредят резенчета салам вътре. Колбасът трябва да е нарязан на тънки филийки.
Изварата се разбива с двата вида мазнина и настърганото сирене. Първо разбивам с дървена лъжица, после с пасатор. Добавям кромида рендосан, черния пипер и нарязан на ситно магданоз и посолявам, ако има нужда.
Да не забравяме, че питките, сиренето и саламът са солени.
Слагаме една от питките, като внимавам да не разбутам салама в нея, намазвам с разбитата извара и лепя втората отгоре, отново мажа, така, докато положа и последната питка, мажа с изварата и посипвам с нарязаните на ситни листа от зелен лук.
Може да се похапва както за предястие, така и за вечеря.