Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Сочно свинско вретено с бекон

Сочно свинско вретено с бекон

Сочно свинско вретено с бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г от бут
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч. за пържене на вретената
  • За соса
  • вода - 500 мл гореща
  • сухо вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • За плънка на вретеното
  • моркови - 1 бр.
  • бекон - 150 г
  • яйца - 1 бр. твърдо сварено
  • кисели краставички - 2 бр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - 2 с.л. за задушаване
  • пушено сирене - 150 г (наситнено)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на правилни парчета с дебелина 1 см. Изтъняват се с дървено чукче, като се внимава да не се разкъсат.

За плънката морковът се настъргва на ситно ренде, яйцето също се наситнява, както и краставичките.

В мазнината се задушава лукът, нарязан на ситно и добавяме всичко останало. Сваляме съда от котлона, да се охлади. Взимаме едно по едно парчетата месо, слагаме от плънката и завиваме на стегнато руло, като му се придава форма на вретено.

Ако не можете да ги оформите с ръце забодете с клечки за зъби. Така приготвените вретена се овалват в брашно и се пържат до зачервяване от всякъде. Изваждат се в чиния

В останалата мазнина се добавя брашното за соса, като се налива по малко от горещата вода и се бърка, за да се получи сос, слага се и виното, скълцаният чесън и червен пипер.

Щом заври се пускат вретената да поврят за 10 мин. Да не се забравят клечките да бъдат извадени преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: