Начин на приготвяне
Месото се нарязва на правилни парчета с дебелина 1 см. Изтъняват се с дървено чукче, като се внимава да не се разкъсат.
За плънката морковът се настъргва на ситно ренде, яйцето също се наситнява, както и краставичките.
В мазнината се задушава лукът, нарязан на ситно и добавяме всичко останало. Сваляме съда от котлона, да се охлади. Взимаме едно по едно парчетата месо, слагаме от плънката и завиваме на стегнато руло, като му се придава форма на вретено.
Ако не можете да ги оформите с ръце забодете с клечки за зъби. Така приготвените вретена се овалват в брашно и се пържат до зачервяване от всякъде. Изваждат се в чиния
В останалата мазнина се добавя брашното за соса, като се налива по малко от горещата вода и се бърка, за да се получи сос, слага се и виното, скълцаният чесън и червен пипер.
Щом заври се пускат вретената да поврят за 10 мин. Да не се забравят клечките да бъдат извадени преди сервиране.