Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Свински ребра с ориз и зелении

Свински ребра с ориз и зелении

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Свински ребра с ориз и зелении
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Мила дието, изоставяме те на момента, защото в лицето на тези крехки свински ребра с ориз срещнахме своята истинска любов"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 600 г
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • ориз - 200 г
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • пресен чесън - 1 малка връзка
  • зелен лук - 2 малки връзки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме в тиган маслото с олиото и запържваме ребрата до златисто-кафяво.

Изваждаме ги и ги подправяме с щипка сол и прясно смлян черен пипер.

В същия тиган в останалата мазнина запържваме нарязания на ситно кромид лук.

Добавяме нарязаните на кубчета моркови, наситнените пресен чесън и зеления лук.

Прехвърляме зелениите в тава, прибавяме почистения и измит ориз, заливаме с вода, овкусяваме със сол, черен пипер, натрошеното кубче бульон и хубаво разбъркваме.

Нареждаме запържените ребра в гнезденца в ориза и слагаме тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса на средна решетка за около 45 минути.

Поднасяме ориза на фурна топъл, поръсен с наситнен магданоз.

Свинските ребра с ориз и зелении са готови.

Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и другите ни рецепти за ребърца на фурна или пък си пригответе едни ребра в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Чудесно!
06.07.2023 16:38
2
1
Покажи всички подкоментари