Начин на приготвяне
Загряваме в тиган маслото с олиото и запържваме ребрата до златисто-кафяво.
Изваждаме ги и ги подправяме с щипка сол и прясно смлян черен пипер.
В същия тиган в останалата мазнина запържваме нарязания на ситно кромид лук.
Добавяме нарязаните на кубчета моркови, наситнените пресен чесън и зеления лук.
Прехвърляме зелениите в тава, прибавяме почистения и измит ориз, заливаме с вода, овкусяваме със сол, черен пипер, натрошеното кубче бульон и хубаво разбъркваме.
Нареждаме запържените ребра в гнезденца в ориза и слагаме тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса на средна решетка за около 45 минути.
Поднасяме ориза на фурна топъл, поръсен с наситнен магданоз.
Свинските ребра с ориз и зелении са готови.
Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и другите ни рецепти за ребърца на фурна или пък си пригответе едни ребра в гювеч.
Коментари