Шишчета с Агнешко по Ливански

ЗорицаЗорица
Гуру
969
8k
4k
3k
6
17/05/2018
"Не слушайте онези, които ви казват, че тайната е в подправките - тайната е в количеството - колкото повече, толкова по-добре "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 365
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 800 г
  • лук - 2 големи глави
  • чушки - 3 бр. (жълти, зелени, червени - каквито имате)
  • мента - 1 к.ч., ситно нарязана
  • джоджен - 2 с.л., ситно нарязан
  • ким - 2 ч.л., смлян или повече на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 60 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на еднакво големи парчета, като се почиства от мазнината.

Разделя се в две купи, в едната се разбърква с нарязаната мента, джоджен, едната пресована скилидка чесън и зехтин, а в другата със смления ким, другата пресована скилидка чесън и останалия зехтин.

Месото се оставя да се маринова за поне няколко часа на хладно (минимум 2 часа).

Лукът и чушките се нарязват на средно големи парчета. Когато месото вече се е мариновало, се нанизва на шишчетата, като се редува с чушките и лука.

Шишчетата се изпичат на барбекю, на жар или на скара.

Поръсват се със сол на вкус преди поднасяне.

Добър апетит!

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар