Начин на приготвяне
Загрява се олиото в тиган и се запържва месото от двете страни няколко минути, докато се зачерви. Слага се в тава, поръсва се със сол, черен пипер и розмарин.
Налива се 1/4 ч.ч. вода, нареждат се около месото целите небелените скилидки чесън и се запича в предварително нагрятата на 190 градуса фурна 60 минути, като от време на време се полива със соса.
Обелват се и се измиват картофите. Нарязват се на полумесец.
Месото се обръща и се полива с малко гореща вода. Нареждат се картофите около месото и ястието се връща във фурната за още 50 минути.
Когато месото е готово, се изважда в топла чиния за сервиране. Подреждат се около него скилидките чесън и картофите.
В тавата се сипва виното и се слага на котлона на средна степен, като се разбърква с дървена лопатка, за да се отдели и смеси добре сосът, полепнал по дъното от печенето.
С получилия се ароматен сос се полива месото и се сервира поръсено с магданоза.
Коментари