Начин на приготвяне
Нарежете месото на големи хапки. В широк съд загрейте мазнина и запържете месото до златисто.
През това време нарежете зеленчуците, без доматите, като тиквичката и патладжанът не се белят. Прехвърлете месото в тава.
При него сложете нарязаните картофи. В същата мазнина, в която сте запържили месото, сложете нарязаните зеленчуци.
Запържете ги до омекване, добавете рендосаните домати и двете скилидки чесън. Включете фурната на 200 градуса да загрее.
След като зеленчуците с доматите са къкрили пет минути, прехвърлете всичко при месото.
Добавете нарязан магданоз, малко мазнина, сол на вкус и разбъркайте. Печете ястието около 30 минути или до готовност на картофите. При поднасяне поръсете печеното свинско с магданоз.
Запеченото свинско със зеленчуци е много вкусно.