Грахам хлебчета със семена

19/05/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно грахам - 400 г
  • кисело мляко - 300 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус (около 1 равна ч. л.)
  • сода за хляб - 1 ч. л.
  • брашно - бяло за поръсване
  • олио - за намазване отгоре
  • семена - 1 с. л. микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното сипваме в купа и оформяме кладенче.

В киселото мляко се разбърква сода за хляб да шупне и сипваме в кладенчето. Добавя се олио и сол, разбърква се добре с вилица на топка тесто.

Поръсва се плот с бяло брашно и се меси на гладко тесто.

Тестото е по-ронливо от пшеничното, не очаквайте да е толкова еластично и леко лепне. Ако има нужда се добавя още малко кисело мляко.

Разделя се на 6-7 топчета оформени с длани и нареждаме в тава намазана с олио. Отгоре се намазват с четка, потопена в олио и поръсваме семена.

Печем хлебчетата в загрята фурна 180-200 градуса до златисто - около 35-40 минути. Сервираме още топли - чудесни са.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар