Класическа телешка курбан чорба

20/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 321
  • Преглеждания за месеца424
  • Преглеждания за седмицата116
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява на големи парчета, изважда се да се охлади. Нарязва се на дребни парчета и се доварява. Дробът се прибавя 30 минути преди месото напълно да е готово, както и оризът.

Докато се вари месото и всичко останало, се прави запръжка от лука, брашно и домати, нарязани на ситно, и сол, добавяме от бульона и бъркаме, за да разредим запръжката и връщаме в бульона. Оставя се да поври 5 минути и добавяме на тънка струя яйцата, разбити преди това.

След като се пресекат яйцата, чорбата се отстанява от огъня и се поръсва с наситнените магданоз и джоджен и черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар