Начин на приготвяне
Патешките гърди се разрязват на две и се начукват, за да се изтънят, като се внимава да не бъдат разкъсани.
От лимоновия сок, олиото, солта, черния пипер се прави марината и гърдите се слагат в маринатата. Объркват се в маринатата, ако ще печете повече месо, съответно сложете още лимонов сок и олио. Покрива се съдът, в който сте ги сложили, и престоява в хладилника 45 мин.
Нагорещете скарата.
Изважда се съдчето с маринованото месо и се пече върху скарата, като я намазваме с олио, най-добре е с парче сланина, но и с олио става.
Мазнината се ползва, за да не залепва пилешкото за скарата, защото е сухо месо.
Сервира се със салата и гарнитура по ваше осмотрение.
PS: Месото е готово за обръщане, когато крайчетата на паrчетата побеляват.
Коментари