Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Печена патица»Мариновани Патешки Гърди на Скара

Мариновани Патешки Гърди на Скара

Мариновани Патешки Гърди на Скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патешки гърди - 1 кг
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • лимони - сокът от 1/2
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките гърди се разрязват на две и се начукват, за да се изтънят, като се внимава да не бъдат разкъсани.

От лимоновия сок, олиото, солта, черния пипер се прави марината и гърдите се слагат в маринатата. Объркват се в маринатата, ако ще печете повече месо, съответно сложете още лимонов сок и олио. Покрива се съдът, в който сте ги сложили, и престоява в хладилника 45 мин.

Нагорещете скарата.

Изважда се съдчето с маринованото месо и се пече върху скарата, като я намазваме с олио, най-добре е с парче сланина, но и с олио става.

Мазнината се ползва, за да не залепва пилешкото за скарата, защото е сухо месо.

Сервира се със салата и гарнитура по ваше осмотрение.

PS: Месото е готово за обръщане, когато крайчетата на паrчетата побеляват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Това е рецепта за пилешки гърди, не патешки. Явно сте се объркала, защото в описанието казвате "пилешкото"месо и го описвате като такова - че било готово, когато крайчетата побелеят- точно така, защото при патешкото няма как да побелеят, тъй като дивечовото месо е тъмно, не бяло. Другото, което е... да начукваш и изтъняваш патешки гърди аз за пръв път чувам, но пък може и това да е някаква различна от познатата ми технология.
26.05.2018 22:15
3
Покажи всички подкоментари