Начин на приготвяне
Слагате на котлона водата, като към нея прибавяте олиото и изчаквате да заври. Междувременно изплакнете добре ориза и го прибавете към водата, когато заври.
Когато забележете, че оризът започва да набъбва прибавете си и зеленчуковия микс, като не го размразявате предварително.
След това прибавете всички подправки и през целия процес независимо дали котлонът ви е силен или не, бъркайте често.
Междувременно нарежете кренвирша на кубчета, а кашкавала настържете или просто нарежете на едро.
Когато оризът на тиган е готов, изключете котлона и прибавете нарязаният кренвирш и кашкавала.
Разбъркайте добре, сложете капака върху тенджерата и оставете ястието около 15-20 мин. Не се притеснявайте, ако има вода, оризът ще я попие.
Уникалният ориз със зеленчуци и кренвирш е много вкусен.