Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Ориз на тиган»Уникален ориз със зеленчуци и кренвирш

Уникален ориз със зеленчуци и кренвирш

Уникален ориз със зеленчуци и кренвирш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Бързо и лесно предложение, с което могат да се справят и пълни новаци в кухнята"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 4 ч.ч.
  • олио - около 1/2 ч.ч.
  • замразени зеленчуци - 200 - 300 г по избор
  • кренвирш - 1 бр.
  • кашкавал - 100 - 150 г
  • универсална подправка - 1 с.л. вегета/пикантина
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • къри - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате на котлона водата, като към нея прибавяте олиото и изчаквате да заври. Междувременно изплакнете добре ориза и го прибавете към водата, когато заври.

Когато забележете, че оризът започва да набъбва прибавете си и зеленчуковия микс, като не го размразявате предварително.

След това прибавете всички подправки и през целия процес независимо дали котлонът ви е силен или не, бъркайте често.

Междувременно нарежете кренвирша на кубчета, а кашкавала настържете или просто нарежете на едро.

Когато оризът на тиган е готов, изключете котлона и прибавете нарязаният кренвирш и кашкавала.

Разбъркайте добре, сложете капака върху тенджерата и оставете ястието около 15-20 мин. Не се притеснявайте, ако има вода, оризът ще я попие.

Уникалният ориз със зеленчуци и кренвирш е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: