Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешки крилца с грах от буркан

Пилешки крилца с грах от буркан

Пилешки крилца с грах от буркан
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Семпла, но много вкусна гозба, която ще се услади на всички"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 10 бр.
  • грах - 1 буркан (може и замразен)
  • доматен сок - 250 мл
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крилцата, нарежете лука на едро и заедно ги запържете.

Сипете червения пипер и вода да се облеят, покрийте с капак и варете. докато месото започне да се къса.

Добавете граха от буркана и доматения сок, (ако използвате замразен грах, трябва да го сложите още в началото).

Овкусете с чубрица и варете до сгъстяване, ако искате да се посгъсти яхнията, можете да поръсите с малко брашно, докато ври.

Пилешките крилца с грах от буркан са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Интересно, как ще разделиш 10 крилца на 6 порции !?
05.11.2023 14:35