Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Голи сарми с кисело зеле

Голи сарми с кисело зеле

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Голи сарми с кисело зеле1 / 2
23/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • кисело зеле - 1.5 кг
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • люти чушки - 1 с.л. сушена натрошена
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с ориза, солта, магданоза и черен пипер. Оформяме на топчета или като кебапчета.

На котлона поставяме тенджера с олио и прибавяме нарязаното на ситно кисело зеле, черния пипер, червения пипер и натрошената люта чушка.

След като се задуши, поставяме сармичките върху зелето, като правим като гнезда да потънат малко.

Доливаме с малко вода, колкото да ги покрие.

Оставяме на бавен огън около 20 минути от едната страна, като след това обръщаме и държим още 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: