Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Кефал на Скара

Кефал на Скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Кефал на Скара1 / 2
28/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кефала - 2 бр.
  • лимонов сок - на 1 бр.
  • сол
  • бял пипер - смлян на вкус
  • подправка за риба
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата почистваме от люспите, вътрешностите и перките и отстраняваме главите.

Добре омазняваме с олиото и поръсваме с бял смлян пипер, подправка за риба, сол и изцеждаме сока на 1 лимон, като изсипваме върху рибите.

Включваме скарата да загрява, а рибата оставяме за около час да поеме от подправките.

Поставяме рибата на добре загрятата скара, но предварително я натъркваме с кората на лимона.

Печем от двете страни.

При сервирането можем да поднесем с картофена салата, но задължително рибата трябва да е топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Кефала е вкусна риба, всякак става!
26.07.2022 19:36