Брауни с рикота

24/05/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач140631001
"Топ десерт, в който са влюбени всички, които знаят как да се наслаждават на живота "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 886
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сложете в съд на водна баня шоколада и маслото. Бъркайте, докато се разтопят и се получи хомогенна смес. Оставете леко да се охладят.

В друг съд разбийте яйцата и двата вида захар. Прибавете към тях сместа от шоколад и масло на тънка струя, като бъркате непрекъснато.

Пресейте брашното и какаото и добавете и тях. Разбъркайте с шпатула. Застелете с хартия за печене правоъгълна тавичка и изсипете сместа.

Разбъркайте сиренето рикота с 1 яйце и пудрата захар. Сложете на няколко места от тази смес върху шоколадовата.

С дървен шиш или с дръжката на някой прибор направете кръгови движения.

Сложете браунито в загряна фурна да се пече 45 минути на 180 градуса. Оставете да се охлади напълно и нарежете на квадрати

Поднесете с топка сладолед.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Изглежда супер!
0
0
Росица Петрова
Благодаря, наистина е много вкусно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв