Начин на приготвяне
Първо си пригответе сиропа, като смесите водата и захарта и кората на половин лимон. След като заври, добавете сока на половин лимон и след 1-2 минути премахнете от огъня, оставете да се охлади.
Отделно разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар на пухкав крем. Добавете олиото, млякото и отново разбъркайте.
При непрекъснато бъркане с шпатула прибавете бавно гриса, кокосовите стърготини и смесените предварително бакпулвер и брашно.
В правоъгълна тавичка, намазана с олио, сипете сместа, върху нея разпределете предварително почистените от костилки череши.
Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 30 минути до готовност.
Горещия сладкиш залейте с охладения сироп и оставете да се охлади напълно. Сервирайте сиропирания сладкиш студен!
Бележка: Мерителната чаша е от 250 мл.
Сочният сладкиш с грис и череши е готов.
Коментари