Най-вкусният кейк

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
993
710
5902
1
27/05/2018
"Как да гласувате за най-вкусният кейк на света - просто си го пригответе и му се насладете "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 810
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата51
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - включена на 170 градуса.

Кръгла, намаслена и покрита с брашно кейкова форма - 2.5 л.

В купа се смесва какаото, захарта, млякото и се разбъркват с телена бъркалка до гладка смес. Оставя се настрана.

В купата на миксера се разбива маслото до крем, прибавя се захарта и отново се разбива за около 2-3 мин на висока скорост. Добавят се яйцата, едно по едно, при непрекъснато разбиване на умерена скорост.

Прибавят се ванилията, брашното размесено с бакпулвера и млякото, като се редуват с брашното. Завършва се с брашно. От тази смес се отделя 1 ч.ч., която се добавя към купата с какаото. Разбърква се до гладка консистенция.

Във формата се поставят 3 пълни с.л. от бялата смес от трите страни на купата/формата, а точно срещу тях се изсипва 1-2 с.л. от сместа с какаото.

Точно в противоположната страна на формата се процедира по същия начин, редувайки бяла с кафява смес, до приключване на двете смеси. Потупва се.

Пече се на 170 градуса за около 40-45 мин. Охлажда се и се поръсва с пудра захар.

Източник: Ossigeno

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Супер!
1
0