Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Най-вкусният кейк

Най-вкусният кейк

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Най-вкусният кейк
Снимка: marcheva14
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Как да гласувате за най-вкусният кейк на света - просто си го пригответе и му се насладете"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • масло - 240 г на стайна температура
  • захар - 200 г
  • ванилия - 2 ампули
  • прясно мляко - 8 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л. с връх
  • брашно - 300 г бяло
  • за ОЦВЕТЯВАНЕ
  • какао - 3 равни с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 - 2 с.л.
  • Допълнително
  • масло - за намасляване на формата
  • брашно - 1 - 2 с.л. за поръсване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - включена на 170 градуса.

Кръгла, намаслена и покрита с брашно кейкова форма - 2.5 л.

В купа се смесват какаото, захарта, млякото и се разбъркват с телена бъркалка до гладка смес. Оставя се настрана.

В купата на миксера се разбива маслото до крем, прибавя се захарта и отново се разбива за около 2-3 мин. на висока скорост. Добавят се яйцата, едно по едно, при непрекъснато разбиване на умерена скорост.

Прибавят се ванилията, брашното размесено с бакпулвера и млякото, като се редуват с брашното.

Завършва се с брашно. От тази смес се отделя 1 ч.ч., която се добавя към купата с какаото. Разбърква се до гладка консистенция.

Във формата се поставят 3 пълни с.л. от бялата смес от трите страни на купата/формата, а точно срещу тях се изсипва 1-2 с.л. от сместа с какаото.

Точно в противоположната страна на формата се процедира по същия начин, редувайки бяла с кафява смес, до приключване на двете смеси. Потупва се.

Пече се на 170 градуса за около 40-45 мин. Кексът се охлажда и се поръсва с пудра захар.

Най-вкусният кейк е готов.

Източник: Ossigeno

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер!
27.05.2018 23:43
1