Пилешки дробчета с арпаджик и ябълки

28/05/2018
"Гледаме ги тези крехки пилешки дробчета и си мислим - що ни трябваше да взимаме само 2 бири, какво ще правим сега "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 500 г
  • арпаджик - 300 г
  • ябълка - 1 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 1 с л.
  • брашно - 1 с л.
  • растително масло
  • черен пипер
  • червен пипер
  • подправки - по желание и вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В мазнина запържваме обеления арпаджик, докато стане прозрачен, добавете измитите и изчистени от жилките пилешки дробчета и разбъркваме, запържваме за 2-5 минути, докато дробчетата се изпържат равномерно.

От ябълката приготвяме сос - обелваме ябълката и я настъргваме на ситно ренде добавяме доматеното пюре и брашното.

Разреждаме с малко вода и подправяме със сол, пипер, добавяме останалата част от подправките на вкус.

Добавяме соса към черния дроб, задушаваме за 3-4 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар