Кюфтета от зелен фасул

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Кюфтета от зелен фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15 бр.

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • лук - 1 глава кромид
  • яйца - 3 брoя
  • магданоз - 1 връзка или копър
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 180 мл
  • сухари - 1 ч.ч., галета
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ситно почистения зелен фасул. Сложете го да се свари в подсолена вода и го отцедете.

Към него добавете настъргания лук, яйцата, скълцания копър/магданоз, счукания сухар/галета и овкусете със сол и черен пипер.

С намазнени ръце оформяйте от сместа кюфтенца, овалвайте ги в брашното, в разбити яйца и ги пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
42
31
21
10
Дай твоята оценка: