Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Морковен кейк с орехи

Морковен кейк с орехи

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401684
Морковен кейк с орехи1 / 2
31/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • портокали - 4 бр.
  • моркови - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 150 г
  • кафява захар - 100 г
  • захар - 150 г
  • орехи - 150 г
  • брашно 200 г
  • стафиди - 100 г
  • мед - 50 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 3 щипки
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • течна сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От портокалите се изстисква сокът. Орехите се смилат. Морковите се настъргват на ситно. В купа се разбиват яйцата с двата вида захар, добавя се мекото краве масло.

Добавят се морковите, орехите, стафидите и медът.

Накрая се добавят и сухите подправки, канела, индийско орехче, бакпулвер и брашното. Всичко се разбърква до хомогенна смес.

Поставя се във подходяща форма за печене и се пече в предварително загрята фурна на 160-170 градуса около 45-50 минути.

Течната сметана се разбива на твърд сняг и с нея се гарнира кейкът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: