Сироп от вишнап

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
365
2k
605
735
2
03/06/2018
"Гарантираме ви любов от първата глътка "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 309
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • вишнап - 1 кг
  • захар - около 400 г
  • лимонтузу - 1/3 от пакетчето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се накисват за 15-20 минути във вода със сол. Това се прави, за да може червейчетата да излязат от плодовете.

Плодовете се измиват и се почистват от дръжките и костилките.

Минават се през сокоизтисквачка. Допълнително, ако има нужда от контейнерчето, може да се изтискат с тензух отново плодовете. При мен имаше доста останал сок.

Захар се слага, колкото милилитра сок излезе. От 1 кг плодове (измерен с костилки), при мен излезе 400 мл сок. Сложих ги в малка тенджерка и прибавих 400 г захар. Ако излезе повече сок сложете повече захар. Вари се докато захарта се разтвори.

Ако правите големи количества може да си запечатате в шишета и леко да ги заварите.

Сокът е много сладък (концентрат), затова се разрежда с малко вода преди консумация.

Поднася се охладен.

Пластмасова табла за сушене на чаши-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова табла за сушене на чаши
5.30 лв.
4.08 лв.
Виж ››

Висококачествена табла за сушене на прибори с практична решетка - удобството, което заслужавате

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар