Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Бирени Мезета»Калмари в масло с опушен вкус

Калмари в масло с опушен вкус

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Калмари в масло с опушен вкус
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
04/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • калмари - 2 бр. туби с пипалата
  • краве масло - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 30 мл
  • пикантина - щипка
  • соев сос - няколко капки
  • пушен червен пипер - щипка
  • копър - няколко стръка пресен
  • за гарниране
  • лимонов сос - на вкус
  • магданозено песто - на вкус
  • сос от нар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите, ако не са почистени от ципите и пластмасовите образувания във вътрешността им, се почистват и се измиват добре.

Нарязват се на шайби с дебелина 1-2 см и се слагат в тиган с малко вода (150 мл) под капак. След като поврат 6-7 мин, изсипете водата, добавете кравето масло, виното, пресования чесън, пикантината. Захлупете с капака и намалете степента на котлона.

Оставете калмарите да се задушават около 12 -15 мин.

Махнете капака, поръсете с червен пушен пипер и накълцан пресен копър. Пушенияt пипер придава на ястието приятен пушен аромат.

Прехвърлете калмарите в чиния или плато. Гарнирайте с лимон или готов лимонов сос и магданозено песто.

Ако разполагате, декорирайте чинията със сос от нар.

Бон Aпети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: