Начин на приготвяне
Калмарите, ако не са почистени от ципите и пластмасовите образувания във вътрешността им, се почистват и се измиват добре.
Нарязват се на шайби с дебелина 1-2 см и се слагат в тиган с малко вода (150 мл) под капак. След като поврат 6-7 мин, изсипете водата, добавете кравето масло, виното, пресования чесън, пикантината. Захлупете с капака и намалете степента на котлона.
Оставете калмарите да се задушават около 12 -15 мин.
Махнете капака, поръсете с червен пушен пипер и накълцан пресен копър. Пушенияt пипер придава на ястието приятен пушен аромат.
Прехвърлете калмарите в чиния или плато. Гарнирайте с лимон или готов лимонов сос и магданозено песто.
Ако разполагате, декорирайте чинията със сос от нар.
Бон Aпети!