Начин на приготвяне
Пилешките филета, измити и подсушени, поставете в прясно мляко за 3-4 часа, най-добре за 1 нощ в хладилник, за да се станат крехки.
Извадете от млякото и подсушете. От соевия сос, Уорчестър соса, зехтина, сол, пипер, индийско орехче и къри направете смес, с която намажете обилно филетата, нарязани на големи хапки.
Оставете ги така на стайна температура за 1 час.
Натрошете корнфлейкса на ситно с помощта на дъното на чаша. В отделна чиния разбийте леко яйцата със малко сол.
Загрейте олиото на умерен огън и изпържете до златисто кентъки филенцата, топвайки ги първо в яйце и после обилно овалвайки в натрошения корнфлейкс.
Изваждайте панираното пиле върху кухненска абсорбираща хартия, за да се отцедят от мазнината, и поднесете топли в компания на резени лимон и майонезен чеснов сос или барбекю.
Хрупкави отвън у сочни отвътре, тези филенца в стил Кентъки са идеалното мезе.
Панираните Кентъки Филенца са готови.
Коментари