Панирани Кентъки Филенца

05/06/2018
"Сега вече във всеки дом - панирани кентъки филенца "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 639
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 550 г
  • яйца - 2 бр.
  • корнфлейкс - 200 - 250 г
  • сос уорчестър - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 к.л.
  • индийско орехче - на вкус
  • сол - на вкус
  • мляко - за накисване на пилешкото
  • олио - за пържене
* мерки и количества
Хапки

Начин на приготвяне

1. Пилешките филета, измити и подсушени, поставете в прясно мляко за 3-4 часа, най-добре за 1 нощ в хладилник, за да се станат крехки.

2. Извадете от млякото и подсушете. От соевия сос, Уорчетър соса, зехтина, сол, пипер, индийско орехче и къри направете смес, с която намажете обилно филетата, нарязани на големи хапки. Оставете ги така на стайна температура за 1 час.

3. Натрошете корнфлейкса на ситно с помощта на дъното на чаша. В отделна чиния разбийте леко яйцата със малко сол.

4. Загрейте олиото на умерен огън и изпържете до златисто кентъки филенцата, топвайки ги първо в яйце и после обилно овалвайки в натрошения корнфлейкс.

5. Изваждайте върху кухнеска абсорбираща хартия, за да се отцедят от мазнината, и поднесете топли в компания на резени лимон и майонезен чеснов сос или барбекю.

Хрупкави отвън у сочни отвътре, тези филенца в стил Кентъки са идеалното мезе.

Да ви е сладко!

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Апетитни!
0
0