Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Дюнери с мариновано пилешко месо

Дюнери с мариновано пилешко месо

Натали ТиховаНатали Тихова
Чирак
1458613651
Дюнери с мариновано пилешко месо
Снимка: Натали Тихова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • питки за дюнер - готови от Billa
  • За месото
  • пилешко филе - 2 бр. (2 пеперуди)
  • майонеза - 1/2 кутийка
  • бира - 1/2 ч.ч. или вино
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • лимони - Сок от 1/2
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • горчица - 1 - 2 ч.л.
  • барбекю сос - 1/2 шишенце
  • сол
  • За чесновия сос
  • майонеза - 1/2 кутийка
  • кисело мляко - 1/2 к.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • За гарнитура
  • пържени картофки - или изпечени заедно с месото
  • картофено пюре
  • домати
  • краставица
  • горчица
  • майонеза
  • кетчуп
  • зелена салата
  • зеле - или каквото обичате
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме добре всички продукти.

Нарязваме месото на две, ако е много дебело - на по тънко, овалваме хубаво с маринатата. Покриваме с фолио и оставяме в хладилника поне 2 часа.

Ако го направим от предния ден, още по-добре.

На шиш в тава нанизваме месото и покриваме с фолио печем на 200 градуса 20-30 мин.

Пържим си картофките през това време или си правим пюре, нарязваме си желаните зеленчуци.

За соса:

Разбиваме си продуктите с пасатор, да се смесят добре.

Питките загравяме в тиган с малко масло подреждаме си всичко в тях и си хапвате вкусен домашен дюнер

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: