Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Маслени медени кифлички

Маслени медени кифлички

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Маслени медени кифлички9 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Запишете си рецептата за тези маслени медени тиквички, опитайте ги и ще ни споменавате с добро"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 250 г
  • ванилова захар - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - 1 пакетче, суха (7 г)
  • сметана - 4 с.л . готварска висок процент (прясно мляко)
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • мед - 2 с.л. пълни
  • масло - 250 г
  • брашно - около 800 - 850 г
  • лимони - настъргана кора от 1 бр.
  • сусам - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;

Две плоски тави, покрити с хартия за печене;

Работи се с миксер или на ръка се измесва тестото.

Яйцата и захарта се разбиват до силно побеляване - около 10 минути с миксер. Сместа трябва да пада от бъркалките на тежка панделка.

Мекото масло се разбива до пяна.

В сместа с яйцата се добавя ваниловата захар, ванилията, кора лимон и лъжица по лъжица се прибавя и маслото. Разбива се на средна скорост на миксера.

След като е поето изцяло маслото, се прибавя медът и сметаната.

Брашното се разбърква с бакпулвера и се прибавя на порции.

Замесва се средно твърдо тесто за около 10 минути на бавна скорост. Изважда се от купата на миксера и се откъсват топки с големина около тенис топка или се размерват на кантарче - около 60 г едната.

Оформя се между дланите фитил, а след това полумесец, който се натопява в сусам.

Кифличките се подреждат в тавите с малко разстояние между тях.

Пекат се на 200 градуса за около 12-14 минути или до златисто и леко да се появят пукнатини.

Веднага се изваждат от фурната и се подреждат върху решетка, да се охладят напълно.

Маслените медени кифлички стават още по-хубави, ако престоят два дни.

Източник: Една.бг

В оригиналната рецепта за мазнина е показан за ползване маргарин, но тъй като аз не ползвам този продукт, съм го заменила с масло със същите количества, също така прясното мляко съм го заменила с високомаслена сметана.

Двата продукта спокойно могат да се заменят, по избор е.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: