Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена чорба по рибарски

Рибена чорба по рибарски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Рибена чорба по рибарски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Естествено, рибарите знаят тайната на вкусната рибена чорба и са готови да я споделят с вас"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг рибни отпадъци (чига или есетра 280 г, сом 310 г или бяла риба 330 г)
  • лук - 50 г
  • моркови - 200 г
  • целина - 50 г
  • картофи - 250 г
  • домати - 150 г
  • лимони - 100 г
  • черен пипер
  • оцет - 15 г
  • дафинов лист - 1 - 2 броя
  • яйца - 1 брой + 1 жълтък
  • кисело мляко - 150 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кипящия бульон, приготвен от рибените отпадъци, сложете нарязания лук, моркови, целина, а след това картофите и след като поврат - доматите, нарязани на малки кубчета.

Заедно с картофите в бульона сложете риба, почистена от кожата и костите и нарязана на порцийки. Добавя се черен пипер на зърна, дафинов лист и се вари около 25 минути.

Готовата рибена чорба се застройва внимателно, за да не се пресече със застройката от яйцата, млякото. Добавете в чорбата парче прясно масло.

При поднасянето е желателно бульонът ако е варен с един вид риба, порциите, които се поднасят с чорбата, да бъдат от друг вид риба.

Поднесете рибената чорба по рибарски с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
410
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Николова-Вълкова
Мария Николова-Вълкова
Мн добра рецепта
И наздраве
12.08.2013 22:13
3
боби
боби
и с 100 - 200 гр. ракия.
23.05.2013 09:36
3
1
Рибарка
Рибарка
Три неща за задължителни за рибената чорба: девисил, кисело и люто.
22.05.2013 21:18
2
Риболовеца
Риболовеца
В рибена чорба може и да не се слагат картофи и да не се застройва.Задължително девисил и целина.
04.04.2013 08:33
4