Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб»Орехова пълнозърнеста пита със стафиди

Орехова пълнозърнеста пита със стафиди

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Орехова пълнозърнеста пита със стафиди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 кубче
  • кафява захар - 1 с.л.
  • вода - 150 г
  • пълнозърнесто брашно - 300 г /грахам/
  • сол - 1 ч.л.
  • орехово олио - 2 с.л.
  • орехи - 50 г счукани
  • стафиди - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква със захарта и малко вода и се оставя да шупне.

Разбърква се солта с брашното. Прибавя се маята и останалата вода и се замесва тесто.

Разточва се на правоъгълник, намазва се с 1 с.л. олио и се поръсва с орехи и стафиди. Завива се на руло и се замесва, като се стремим да не излязат орехите и стафидите.

Оставя се да втаса на топло около 2 часа, като отгоре се маже с олио.

Прехвърля се в намаслена форма и се пече при 200 градуса за около 20 минути.

Опечената пита се напръсква с вода, увива се в чиста кърпа за около 10 минути да омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: