Гъби с лук и домати

Гъби с лук и домати
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Много вкусно, много бързо и много обичано от всички зеленчуково ястие"

Необходими Продукти

  • гъби - 600 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • домати - 3 бр.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на по едри парчета или ивици. Лука нарежете на полумесеци а доматите на кубчета или обелени и пасирани.

В малка тенджера или касерола сложете олио и гъбите, задушете леко, след което прибавете лука и доматите.

Оставете да къкри на умерен котлон, като малко по-късно овкусете с подправките.

Изключете аламинута, след като се сгъсти и остане на мазнина.

Сервирайте гъбите топли.

Гъбите с лук и домати са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: