Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодова торта»Плодова торта с кайсии и череши

Плодова торта с кайсии и череши

ДариатиДариати
Чирак
815151891
Плодова торта с кайсии и череши
Снимка: Дариати
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Когато лятото идва, на просто не може да откажеш сладичкото - препоръчваме плодова торта с кайсии и череши"

Необходими Продукти

  • кайсии - 7 бр.
  • череши - 20 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 65 г
  • кисело мляко - 150 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • За крема
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладко от кайсии - 2/3 бурканче
  • За карамела
  • захар - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете захарта за карамела заедно с 1/3 ч.л. вода в подходяща купичка на котлона. Бъркайте, докато получите светъл карамел. Изсипете го в подходяща тавичка (диаметър 26 см) и оставете настрани.

Разтопете маслото. Разбийте яйцата със захарта. Добавете маслото, разбъркайте. Прибавете киселото мляко. Смесете брашното с бакпулвера и ванилената захар. Сложете при яйчената смес и разбъркайте.

На дъното на тавичката с карамела наредете кайсиите, разделени на две. Поставете и 5-6 почистени от костилките череши. Покрийте с тестото.

Отгоре подредете останалите череши, след като сте махнали костилките им.

Печете в предварително загрята фурна, на 180°С до готовност (около 20 мин). Проверете с клечка дали е готово.

Извадете сладкиша и оставете да се охлади. Смесете заквасената сметана със сладкото. Не бъркайте много да не се втечни.

Изстиналия блат срежете на две части с помощта на остър нож и конец.

Между двата блата поставете сметановия крем. Отгоре трябва да бъде частта с кайсиите.

Поставете плодовата торта в хладилник за три часа.

Плодовата торта с кайсии и череши е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: