Гъби с ориз на тиган

Гъби с ориз на тиган
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Няма да си кривим душата, любимо ни е - хем лесно за правене, хем толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • гъби - 350 г (4 бр.) печурки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • зеленчукова подправка - 1 к.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете гъбите, нарежете ги на ивици.

Лука нарежете на ситно и заедно със гъбите ги сипете в тиган с малко олио и масло.

Задушете ги, след което прибавете измития ориз, зеленчуковата подправка и запържете, докато оризът стане прозрачен.

Сипете две чаени чаши вода и оставете да къкри на умерен котлон, като на моменти разбърквате.

Ако искате оризът на тиган да е с по-кремообразна текстура, сипете повече вода.

Овкусете с подправките и преди да изключите котлона, поръсете с червен пипер.

Гъбите с ориз на тиган са готови.

Ако рецептата ти допада, опитай и другите ни предложения за гъби с ориз или вкусно ризото с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: